2.5.09

els mínims detalls que decideixen el rumb

.

Els mínims detalls que decideixen el rumb de la vida. El lloc on viurem durant anys. La gent amb qui compartirem hores i dies, dècades. Els treballs on donarem part de les nostres vides per viure’n d’altres. Qui o que desitjarem i arribarem a posseir. Atzar. Tèrbol o clar o maligne o joiós.

 

Determinismes cecs. Però també la voluntat. Les decisions que intenten tancar portes, obrir corredors, canviar de planta, de paisatge, de somnis i estels i pols de record en les prestatgeries.

 

Generalitzacions. Teories globals dubtoses. Desperto en la nit i entenc actituds incomprensibles. Assassí a qui una matinada venen a despertar els seus morts. L’intens i insuportable dolor de que ells no despertin. Comprendre la malaltia que supura dels actes sota el desig i la destrucció. Amagats d’amor, de bellesa. Arrelats en lo més profund de tu. Indesxifrables. Tu ets aquest, jo sóc aquest. Escultor que crea la seva obra amb materials fútils i encesos ja abans del foc. L’obscur plaer de les espurnes als ulls i de petites obres cremant en la llum.

.